Kundservice

Här hittar du svar på dina undringar om den kostnadsfria offert- och jämförelsetjänsten Verkstad.nu, samt svar på vanliga frågor om fordonsverkstäder och verkstadsmarknaden.

Allmänt


Hur fungerar Verkstad.nu?

Verkstad.nu är en offerttjänst där du enkelt får kontakt med upp till tre intresserade verkstäder nära dig. Genom att jämföra offerter från flera verkstäder säkerställer du att du inte betalar för mycket. Verkstäderna vet att de konkurrerar med varandra om dig som kund och ger dig därför sina bästa erbjudanden.

Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret. Vi väljer då ut de verkstäder som är mest intresserade av att få dig som kund. De kontaktar dig och du kan sedan tacka ja till ett erbjudande eller tacka nej till alla. Tjänsten har inga bindningar och är helt kostnadsfri.

De företag som har anslutit sig till Verkstad.nu betalar oss en summa för att komma i kontakt med dig. Varken vi eller verkstäderna sparar dock dina kontaktuppgifter eller säljer dem vidare. Tjänsten följer alla de regler om integritetsskydd som finns. Läs mer om hur Verkstad.nu behandlar dina personuppgifter i vår dataskyddspolicy.

Kostar det något att använda Verkstad.nu?

Nej, det är helt kostnadsfritt att använda Verkstad.nu. Det enda det kostar dig är några minuter av din tid – och de minuterna kan spara dig mycket pengar. Genom att jämföra flera verkstäder säkerställer du att ditt val blir så bra som möjligt till ett så bra pris som möjligt.

Verkstäderna betalar en fast summa för att få möjlighet att konkurrera med varandra om dig som potentiell kund. Det gör att vi kan hålla det enkelt och kostnadsfritt för dig att få bra offerter.

Vilka står bakom Verkstad.nu?

Verkstad.nu drivs av företaget Nettbureau som är en av Skandinaviens ledande producenter av jämförelse- och offerttjänster. Vi har över 10 års erfarenhet av att utveckla och driva dessa tjänster. Utöver att hitta rätt verkstad har vi genom åren även hjälpt tusentals människor med att hitta bland annat rätt elavtal, försäkring, bredband, husleverantör, flyttfirma och hantverkare.

Verkstad.nu står helt oberoende från branschens aktörer. Vi är varken knutna till någon verkstad eller branschorganisation.

Läs mer: Om Verkstad.nuDin förfrågan på Verkstad.nu


Varför har jag bara matchat med en verkstad? Då kan jag ju inte jämföra!

Normalt sett blir du kontaktad av flera verkstäder (dock maximalt 3 stycken). Ibland blir det inte så och det beror på flera samverkande faktorer, till exempel var du bor och om du är ute efter bilbesiktning, reparation eller mc-service. På vissa platser i Sverige saknar vi aktiva verkstäder. På andra platser finns för närvarande bara en aktiv verkstad.

Vi utvecklar dock tjänsten kontinuerligt och allt fler företag ansluter sig, så försök gärna igen efter några veckor. Då kan flera verkstäder ha tillkommit.

Varför får jag besked om att inga verkstäder kan ge mig erbjudanden?

Ibland hittar vi inga verkstäder som kan matcha dina behov. Det beror på att vi just då inte har täckning där du bor eller för den typ av verkstadstjänst du är ute efter.

Vi utvecklar ständigt Verkstad.nu och nya verkstäder ansluter sig regelbundet, så försök gärna igen efter några veckor.

Jag har skickat in en förfrågan och fått besked om att verkstäder ska kontakta mig, men jag har inte hört något från någon. Vad ska jag göra?

I vanliga fall kan det ta 1–2 dagar innan du hör något från verkstäderna. Om du inte har blivit kontaktad av någon verkstad efter 3 arbetsdagar kan du e-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så undersöker vi vad som har hänt.

Jag vill inte bli uppringd. Kan jag få skriftliga erbjudanden?

Om du bara är intresserad av skriftliga erbjudanden, kan du skicka e-post till oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta detta, så informerar vi verkstäderna. Då får du endast erbjudanden via e-post eller sms.

Jag ångrar att jag skickade in en förfrågan. Vad ska jag göra?

Om du har skickat in en förfrågan, men av något skäl ångrar dig, kan vi givetvis hjälpa till. Skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så stryker vi din förfrågan. Du kommer då inte att bli kontaktad av någon.

Jag vill inte ha kontakt med en eller flera av de verkstäder som ni uppgivit ska kontakta mig. Kan ni stryka den/dem?

Även om du redan har eller har haft kontakt med något av företagen, är det stor chans att du får ett bättre erbjudande när de vet att du jämför flera verkstäder.

Om du trots allt inte vill bli kontaktad av specifika företag kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och berätta det, så stryker vi din förfrågan till dem.

Måste jag använda ett företag genom Verkstad.nu om jag har använt tjänsten?

Nej, du är aldrig bunden till någonting när du använder Verkstad.nu.

De offerter du får kommer från seriösa verkstäder i ditt närområde och det är ofta tillräckligt för att hitta rätt, men det står dig fritt att även kontrollera med andra företag. Du tjänar på att jämföra ordentligt innan du väljer vilken verkstad du vill gå vidare med.

Hjälper ni mig att välja verkstad?

Nej, Verkstad.nu är en oberoende marknadsplats. Vi kan inte lägga oss i processen mellan dig och verkstäderna.

Däremot är Verkstad.nu en bra hjälp på vägen. Du får på ett enkelt sätt kontakt med verkstäder som är genuint intresserade av att hjälpa dig med ditt fordon. Jämför dem och gör ditt val.

Läs även: 10 tips för dig som ska anlita bilverkstadIntegritetsfrågor


Kan jag få offerter utan att fylla i formuläret?

Att fylla i formuläret är tyvärr den enda möjligheten för att vi ska kunna matcha ihop dig och intresserade verkstäder. Vi är dock mycket noga med integritetsskyddet. Läs mer i vår dataskyddspolicy.

Varför måste jag dela med mig av personuppgifter?

Det är för att du ska kunna få personliga erbjudanden och offerter. Det är många faktorer som påverkar kostnaden för ett verkstadsbesök, så det går inte att få offerter baserat på till exempel endast postnummer. Därför behöver verkstäderna dina kontaktuppgifter.

Den övriga information vi ber om i formuläret behöver vi för att kunna välja ut intresserade verkstäder. Dessutom gör det processen mellan dig och företagen enklare och snabbare. Läs gärna mer i våra användarvillkor.

Hur hanterar ni integritetsfrågor, GDPR och radering av data?

Du som använder Verkstad.nu kan vara trygg med att informationen du fyller i inte används till något annat än att ge dig offerter inom 30 dagar. Informationen om dig kommer inte att användas till något annat eller spridas vidare.

Vi följer noga reglerna om datalagring i GDPR. Om du önskar att all information om dig raderas omedelbart kan du skicka e-post till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så ser vi till att så sker.

Kommer ni att skicka reklam till min e-post? Lägger ni till mig på en mejllista?

Vi har inga e-postlistor och skickar inte ut någon form av marknadsföring via e-post. Givetvis delar vi heller inte din e-postadress med någon annan.

Det enda e-postmeddelande du kommer att få från oss är det som bekräftar att du har skickat in formuläret. Du kommer inte att höra från oss mer.

Om du använder Gmail kan det hända att du ser annonser i din inkorg. Det kan se ut som att vi skickar något till dig, men det är helt enkelt en annonsplacering som Google använder sig av. Verkstad.nu betalar ibland för annonser och då kan det hända att vi dyker upp där. Det är tyvärr inte möjligt att förhindra detta.

För att undgå att exponeras för annonser i din inkorg kan du säkerställa att du har delat upp den enligt Googles standardinställningar (Primär, Social, Kampanj). Då slipper du störas av annonser i din primära inkorg. Läs hur du gör här.Övrigt


Här ovan finns inget svar på min fråga. Vad gör jag?

E-posta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., så återkommer vi med svar.