Två verkstadsmekaniker arbetar med en bil.

Artiklar om verkstadstjänster

Vad är en ackrediterad verkstad? Vad innebär det att "släcka en 2:a"? Och vad bör jag tänka på när bilen ska lämnas på verkstad?

Verkstad.nu ger dig svaren på de vanligaste frågorna kring verkstadstjänster. Här hittar du artiklar och nyttig information om att anlita verkstäder.

Artiklarna är skrivna av Verkstad.nu:s journalistutbildade skribenter. Källorna är granskade utifrån journalistiska kriterier avseende trovärdighet och sammanställda på ett så objektivt och korrekt sätt som möjligt.

Tycker du att vi har glömt skriva om ett ämne? Mejla oss ditt tips på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

En verkstadsmekaniker skakar hand med en nöjd kund.
Anlita bilverkstad? 10 smarta tips inför bokningen

När det är dags att ge bilen lite omtanke på verkstad uppstår frågan vilken bilverkstad du ska välja. Här är en checklista med tips på saker att tänka på innan du gör ditt val.

Bil som kör på krokig landsväg under sommaren.
Byta till sommardäck – allt om datum och regler

När ska man byta till sommardäck, vilka regler är det som gäller och hur fungerar däckhotell? Vi listar allt du behöver veta om datum, lagar och förvaring av sommardäck.

Närbild på en silvrig bils vinterdäck i snön.
Byta till vinterdäck – allt om datum, mönsterdjup och däcktyper

När måste man ha vinterdäck, vilket mönsterdjup gäller och vad är bäst – dubbdäck eller friktionsdäck? Här är allt du behöver veta inför ditt däckbyte.

Allt om bilbesiktning

En mekaniker i en vit bil gör tumme upp.
Guide: Allt du behöver veta innan du besiktar bilen

Vad behöver man veta inför bilbesiktning? Verkstad.nu sammanfattar i den här guiden och artikelserien det viktigaste att veta för en lyckad besiktning.

Exteriör av vit verkstadsbyggnad med flera garageportar på rad.
Var kan man besikta bilen?

Letar du företag för bilbesiktning? Då kan det vara bra att veta att det inte är vilken verkstad som helst som får utföra kontrollbesiktningar. I den här artikeln får du reda på hur du hittar ackrediterade besiktningsbolag.

En man mäter däckdjupet på ett bildäck i ett garage.
Checklista: Tänk på detta inför din bilbesiktning

Har du bokat tid för besiktning av bilen? Använd vår checklista inför bilbesiktningen för att undvika onödiga anmärkningar.

En kvinna i en verkstad betalar till en man som håller i en handhållen kortläsare.
Vad kostar det att besikta bilen?

Priset för att besikta bilen varierar mellan olika företag, orter och tider. Här hittar du ett genomsnittligt prisexempel från de största besiktningsbolagen.

En mekaniker kollar under motorhuven på en svart bil.
När ska jag besikta bilen?

Det är du som fordonsägare som ansvarar för att din bil besiktas i tid. Läs mer om hur du tar reda på när det är dags att boka besiktning och vilka regler som gäller.