En kvinna i en verkstad betalar med kort i handhållen kortläsare.

Vad kostar det att besikta bilen?

Priset för att besikta bilen varierar mellan olika företag, orter och tider. Här hittar du ett genomsnittligt prisexempel från de största besiktningsbolagen. För att få ett så exakt och bra pris som möjligt behöver du dock jämföra besiktningsföretag där du bor.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Senast uppdaterad: 06.10.2022 14:24

Att besikta bilen minst var 14:e månad är ett lagkrav för de flesta bilar. Med andra ord är det en kostnad du som bilägare inte kommer undan. Men vad kostar då en bilbesiktning hos ett ackrediterat besiktningsbolag?

Vad kostar bilbesiktning?

Att ge ett exakt pris på bilbesiktning är svårt, eftersom det varierar mellan de olika bolagen, var du bor och när du bokar. Billigast blir det om du betalar i förskott, medan drop-in oftast blir dyrare.

En bokad bilbesiktning med förbetalning går i runda slängar på 450–600 kr. En drop-in-besiktning ökar priset med cirka 100 kr. En efterkontroll kostar omkring 320 kr.

Dessa priser är genomsnittliga kostnader för de största besiktningsbolagen och gäller personbilar upp till 3500 kg. Jämförelserna är gjorda i juli 2022.

På senare år har priserna för kontrollbesiktningar ökat, och de skiljer sig även som nämnt mellan olika besiktningsstationer, så det är ingen dum idé att jämföra olika bolag för att hitta ett så bra pris som möjligt.

Jämför besiktningsbolag nära dig

För att smidigt kunna jämföra priser för besiktning på just din hemort är det smart att ta in offerter från flera olika besiktningsbolag. På så sätt får du veta exakt pris och kan dessutom enkelt hitta det mest prisvärda alternativet.

Du kan samla in personliga offerter genom att fylla i formuläret på denna sida. Det tar bara ett par minuter att fylla i. Sedan blir du kontaktad av upp till tre ackrediterade besiktningsbolag. Jämför deras offerter och välj det bästa erbjudandet för dig.

Jämför besiktningsbolag nu


Läs mer om bilbesiktning

Denna artikel är en del av Verkstad.nu:s artikelserie om bilbesiktning. Läs gärna mer i vår guide för allt du behöver veta innan du besiktar bilen.

Guide: Allt du behöver veta innan du besiktar bilen
  1. När ska jag besikta bilen?
  2. Var kan jag besikta bilen?
  3. Checklista inför bilbesiktning
  4. Vad kostar det att besikta bilen?

Vill du läsa mer? Se alla våra artiklar här.

Jämför besiktningsföretag

Använd Verkstad.nu för att hitta och jämföra besiktningsföretag nära dig. Ta ett par minuter och fyll i formuläret. Sedan får du kontakt med upp till tre ackrediterade besiktningsbolag, som ger dig offerter på den besiktning du behöver.

Jämför besiktningsföretag